nedjelja, 10. rujna 2017.

Osnova svega - kava

Mislim da će za koji dan sedma godina kako pišem ovaj blog. Krenula sam sasvim spontano i nekako ne vidim da ću prestati tako skoro. Ovdje su zapisane sve moje kave, lijepi trenuci, putovanja i neke random misli koje su trebale biti negdje zapisane.
No, kava je vodilja ovog bloga i ovog mjesta. Gdje piti kavu, što podrazumijeva kava, putovanje i kava ili neki lijepi događaji i, pogađate, kava.

Maja Danica Pečanić

Priznali mi to ili ne, kava je dosta važna stvar ako živite u Hrvatskoj. Ok, ako baš vi koji sada čitate niste u toj populaciji, gotovo sam sigurna da sjedate na kavu iako pijete sok ili bilo što drugo.
Nisam vas nikad službeno provela kroz zagrebačke kafiće i mjesta gdje ja pijem kavu, no, mogli ste naslutiti kroz ovaj i ovaj post kamo idem i gdje uživam ili radim. Uz kavu.




Kada smo moja prijateljica Boba, urednica bloga Dblog, a i odnedavno partnerica u projektu O'snova i ja ranije ovo godine odlazile na kavu, nismo znale da će se spontano pretvoriti u jedan mali projekt na Dblogu. Pile smo kave, čavrljale i komentirale mjesto. To bismo i zapisale za  Dblog. Nekima se to jako svidjelo, a neki su bili kritični. Zeznuto je pisati otvoreno i iskreno. Nažalost, ljudi to ne vole i ne cijene.  I nije lako primiti kritiku.
Međutim, kada smo razvile novu priču i projekt Osnova koji je više od čavrljanja, shvatile smo da kava mora biti sastavni dio toga. Boba piše o dizajnu, dekoriranju, lijepim stvarima i mjestima, a ja o kavi, mjestima za kavu i putovanjima. Povezati sve naše priče sa strane u priču koju zajedno vodimo smo, rekla bih, uspješno napravile.

Maja Danica Pečanić
 I zato smo jako sretne što naše radionice O'snove prati taj moment kave. Uvijek se nađe netko tko želi prije čaše šampanjca ili nakon radionice popiti kavu. Jer kava se piti mora. Jako nam je bilo važno da kada ponudimo kavu, kava bude ukusna. I lijepa. I da nas još više poveže.
Trebat će još vremena da se izvještim(o) u latteartu, ali smo zato našli  kompromis koji čak to i nije.

Kava koju smo odlučile posluživati na radionicama je sama po sebi lijepa, priča priču i traži priču. Odakle je kava koju poslužujete, je li blend, kakav ju mlinac melje, koji je to aparat, kakve su mu mogućnosti... Ja bih espresso ili daj mi ovo s mlijekom u layerima...
Priča je neiscrpna i jako veseli!

Maja Danica Pečanić

Imamo kavu koju ne samo da ljudi rado piju i savršeno je spravljena, već ju i instagram obožava.

Maja Danica Pečanić

I kad pričam o toj priči kave, ne pričam samo o kavi. Pričam o ljudima, o želji da se naša druženja na radionicama O'snove još nastave i da osim predivnog druženja nas veže i nešto što je dio moje strasti.
Pogađate što?
Kava <3
Maja Danica Pečanić

1 komentar:

  1. Kavu obožava, ali ne svaku. Pijem jedino espresso, dakle kratki, bez šećera i posebno bez mlijeka. Kava i mlijeko su loša kombinacija za želudac. U zagrebu vjerojatno ima mjesta gdje se može popiti dobar espresso, ali ja za njih baš i ne znam. Vjerojatno ima i mjesta u kojima se dobar espresso servira u malim, tankim, porculanskim šalicama. Koliko god se u Hrvatskoj kava pije, toliko se o njoj malo zna i kupuje se kojekakvo smeće. Na žalost.

    OdgovoriIzbriši