srijeda, 27. lipnja 2018.

Radionica O'bilje ili kako rasti zajedno sa svojim biljkama


(upali - bolje se čita uz ovu glazbu <3)
U zadnje vrijeme sve češće nastojim naći smisao danu i životu. Tom istom životu i danu koji zovu na jurnjavu i beskonačnu prokrastinaciju. I možeš mu naći, taj smisao. Možeš, samo ako si jako koncentriran i samo ako jako to želiš. I osjećaš da ćeš znati kako. Imaš taj unutarnji osjećaj. 
Učim o tome, iz dana u dan. Ponekad i napredujem, a ako pak i nazadujem, smatram da iz toga puno učim. Gledam naprijed i učim. I osjećam.

Maja Danica Pečanić

Smisao radionica koju organiziram unutar projekta O'snova koji sam pokrenula s prijateljicom Bobom s Dbloga,  je osmisliti ljudima vrijeme i pružiti doživljaj onima koji ga žele doživjeti, prepoznati i prepustiti mu se. Namijenjene su onima koji žele nešto naučiti, inspirirati se, pokrenuti se i konačno doći nekamo bez pratnje, a otići s novim poznanstvima ili čak prijateljstvima. 
Smisao još svatko sebe pronađe kroz samu radionicu ili poslije nje i rado podijelimo tu priču zajedno.


Maja Danica Pečanić
Smisao ove zadnje radionice, radionice O'bilje je zapravo uključivao sve što je životno važno: disanje...
voda... 
život...
kako ponovno oživjeti beživotno,
kako podržavati život, 
prigrliti, ali ne i stisnuti, 
voljeti, ali ne i gušiti, 
brinuti se, ali ne i umirati od brige. 

Maja Danica Pečanić

Primijeniti na biljke, sve ovo, nije lako, ali isto tako nije nemoguće. Imale smo sreću i čast organizirati ovakvu jednu radionicu s nevjerojatnim djevojkama iz studija Botanike, Majom i Marinom. Djevojkama koje žive priču biljaka i žive u obilju biljaka. Koje brinu, a pritom ne umiru od brige, koje grle, a ne stišću.

Maja Danica Pečanić

Njihova priča je posebna, a njihove biljke voljene stoga ne čudi da želite imati neke od njih baš kod sebe. Kod kuće. Na tom balkonu kojeg ste si željeli cijeli život. I nije idealan, ali imate ga. 

One su sve svoje biljke podijelile s nama tako da ih brižno prenijele na našu radionicu koja se održavala u predivnom showroomu  dizajnerice Ane Marie Ricov. Na mjesto gdje također biljke uspijevaju. I to one, Anine. I sada kada i nju poznajem, sigurna sam da, svojom energijom, uz neizostavnu brigu, hrani svoje prekrasne biljke. 
I žive joj. 
Zahvalne.
Kao i Maji i Marini.

Maja Danica Pečanić



Taj sam dan, za vrijeme radionice, onako naslonjena na zid, sa šalicom kave i glavom punom misli, promatrala naše polaznice i razmišljala koliko nam zapravo malo treba da smo sretne. Kako je zapravo krasno da razvijamo neke svoje talente, uživamo u onome što jesmo i otkrivamo neke nove interese. 

Maja Danica Pečanić

Bila sam fascinirana i tolikom brigom oko zelenog života koji je polagano dobivao formu i priču u njihovim terarijima i koji su odlučile stvoriti, osmisliti, udahnuti mu život i vjerovati da će i ondje bujati život koji su započele na ovoj radionici. Život je bila riječ koja se motala cijelo vrijeme u mojoj glavi i koja se mota upravo sada dok ovo pišem. 

Maja Danica Pečanić

S tolikom srećom, danas, baš sada, razmišljam što su u taj moj život ušetale djevojke poput Marine i Maje, Ane Marie. Što je u O'snovinom spomenaru naša zajednička slika. 
Ali kad bolje razmislim, i ne samo naša...

Tijekom radionice sam imala priliku promatrati i što su ruke jedne nevjerojatne žene napravile za tu i na toj radionici. 
Još jedne ruke. 
Još jedne divne osobe. 
Kušala sam i zadovoljno odobravala svaki zalogaj, susprezajući se da ju ne hvalim punih usta i na sva usta. (za riječ odmjereno se posebno vežem u zadnje vrijeme, stoga pazim, šutim i ćutim sve)
Dva su prezimena. Jedno ime. I kad izgovorim, raširim oči, vrtim glavom i oduševljena sam što je sve to sama pripremila, nimalo u stresu, nasmiješena, onako od šale...
Tamara Ganoci Frisch. 

Maja Danica Pečanić

I tako kad sve prođe. Puno nekih emocija se kasnije mota, analiziram banalno (višak vremena se to zove), tražim više, viši smisao i onda opet. Razmišljam. Otvaram i zatvaram priče. I čekam fotografije. Da se uvjerim da je sve štimalo. I da je bilo osmijeha. Da se osjeća sreća i zadovoljstvo.
I da se to stvarno zbilo. 
Maja Danica Pečanić

Stižu, prebirem tu večer uz čašu vina, i kad potpisa nema, ja znam da je to ona. Ime koje sam nekad samo čitala u žurnalima koje sam voljela pregledavati. 
Maja Danica Pečanić.

Hvala na uspomeni!
Svima.

A.

2 komentara:




  1. For example, Aster, in his quest for knighthood, meets a beautiful woman known for raising cows and feeding them to produce excellent quality milk. However, her fate had something else in store for her, as she is kidnapped and abused by a group of outlaws. Aster and the local gentleman named Ramius save her from her only to realize that she too had become an outlawzombie army 4 download m3 data recovery Crack Daemon Tools Lite Crack For example, Aster, in his quest for knighthood, meets a beautiful woman known for raising cows and feeding them to produce excellent quality milk. However, her fate had something else in store for her, as she is kidnapped and abused by a group of outlaws. Aster and the local gentleman named Ramius save her from her only to realize that she too had become an outlaw xfer serum crack wise folder hider pro crack Japanese Anime Movies dbpoweramp music converter crack sewart crack avast secureline vpn crack wavepad crack For example, Aster, in his quest for knighthood, meets a beautiful woman known for raising cows and feeding them to produce excellent quality milk. However, her fate had something else in store for her, as she is kidnapped and abused by a group of outlaws. Aster and the local gentleman named Ramius save her from her only to realize that she too had become an outlaw

    OdgovoriIzbriši
  2. Furthermore,anyrail Cafecrack users can also mix track elements with the help of excellent alteration mist survival fitpcgamestools. The AnyRail License Key enables you to silhouette studio activatecitydevelop your ideas for quality display. Users can design small railway tracks and their surroundings for their enjoyment. You can create tracks as an outline for full-size presentations. Just click on the path and then drop it on your project.rosetta stone crackboot The program offers designations, part numbers, section names, and usage for projects.

    OdgovoriIzbriši