ponedjeljak, 28. ožujka 2011.

Off to Barcelona

U Barcelonu idem uvijek kad želim nekamo otići. Obično me kiša i loše vrijeme otjeraju iz Zagreba. Otjera me i nesanica i nemir. Otjeralo me i danas. I eto me u Barci. U mislima, naravno :)
Volim Španjolsku i način života u njoj. Volim jezik, hranu, kasne večere i siestu. Volim kad jedne godine odem onamo u muškom društvu, a druge u ženskom. A najviše volim kad dvije godine zaredom odlazim u isti grad, a čini se kao da je drukčiji i sve je nekako novo i neobično. Čak i kafić koji me oduševio je promijenio svoje ruho. Kava je ostala i dalje odlična.

Od Barce 1 mi je ostalo sljedeće: najbolji hotel na svijetu Praktik Rambla, otkriće najboljeg gela za tuširanje marke H2O, otkriće Gaudija, bespramni šoping, fenomenalne fotke, izlet do Figuerasa i vožnja po Costa Bravi, a ono što je najbitnije, sjećanje na predivno provedeno vrijeme s Njim (svi već znamo tko je on :))

Od Barce 2 mi je ostalo sljedeće: presvlačenje nekoliko puta na dan, Iradier - raj za žene, moja prva vjenčanica (mislim neće biti druge, ali ako brojimo, ovo je definitivno prva), Desigual s Roki, Tapas bar, finale Svjetskog prvenstva u nogometu, nekoliko odličnih klubova i kafića i kupanje na Barceloneti.

Od obje Barcelone mi je ostalo jedno zajedničko mjesto u Muzeju suvremene umjetnosti gdje sam prvi i drugi put uživala u ambijentu predivnog ZEN kafića. Naime, postoji jedna mala tajna vezana za kafić, a to je da svakih nekoliko mjeseci on mijenja svoje ruho, odnosno, svaki ga put netko drugi dizajnira. Iako sam prošle godine očekivala da ću naći kafić koji sam i ostavila godinu prije, dočekalo me iznenađenje. Ugodno. Lijepo. Smirujuće. Kava je bila odlična.Vani je bilo oko 35 stupnjeva. I tako malo mi je trebalo da budem sretna. Kao i sada kada u mislim pijem kavu na istom mjestu s onim kojeg volim :)

Broj komentara: 16:

  1. Odličan post koji me upravo na kratko ponovno vratio tamo, iako je to već davno bilo..
    Sjećam se i ja hotela, Zvao se Bertran Park..izlet u Madrid, Figueras i Dalijeva jaja..
    Uff, i opet bi rado..:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Thank you so much for your lovely comment! I hope to visit Croatia soon, the photos are beautiful..so glad you like my page :-)

    TRAVEL DESIGNERY

    OdgovoriIzbriši
  3. I ja volim putovati, i često putujem....a onda, nekog poslijepodneva neočekivano dok pijemo kavu u dnevnom boravku, u mislima odlutam negdje gdje mi je bilo lijepo....pa o tome razgovramo moj muž i ja....i sada sam bila s tobom u Barceloni, iako moram priznati u stvarnosti tamo još nisam bila....i najljepše mi je bilo u ZEN kafiću u MSU kamo si me povela jer obožavam mjesta koja vole nova ruha.... pa ako su dio muzeja, gdje ćeš bolje! Pozdrava!

    OdgovoriIzbriši
  4. Nekako me Španjolska nikad nije privlačila, ne znam zašto... Grozim se njihove arhitekture (jeziva mi je), ali nije da ne bih voljela sve doživjeti uživo! Daleko od toga... :))

    OdgovoriIzbriši
  5. @Lilly - isti sam osjećaj imala za London. Sama sam rekla sebi da je to zadnji grad u koji ću otići. Spletom okolnosti sam otišla i tamo i zaljubila se. Pokušaj jednom :)
    @svi - drago mi je da ste bili sa mnom na kavi :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Uživancija je "popiti kavu" s tobom. Uživala sam čitajući i prisjetila se svog vrlo kratkog posjeta Barceloni. Bilo je to zaista brzinski, dio krstarenja, dakle, po principu slijedi vodića, gledaj lijevo, desno i žuri. Baš i ne za pohvalu, ali biti će valjda ozbiljnije "repete" jednog dana.
    Lijep pozdrav :))

    OdgovoriIzbriši
  7. Drago mi je da smo se našle na kavici :)Ukoliko se odlučiš ponoviti putovanje u Barcu, vrlo rado ću dati adrese nekih lijepih mjesta u tom gradu

    OdgovoriIzbriši
  8. Još nisam bila, ali me jako vuče.. Baš se nadam da bi je uskoro mogla posjetiti :)

    OdgovoriIzbriši
  9. obožavam Barselonu i njen duh, kada bih mogla rado bih živela tamo! Predivan grad!
    A ti baš super pišeš :)
    Pratim te ;)

    http://lovestylemagic.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  10. @Marina - Ako ništa drugo, onda svaki put možeš sa mnom pa makar i virtualno :)
    @Dubravka - baš to, onaj njezin duh... ja bih izabrala neke druge gradove za život, ali Barcelonu za pravi odmor ;)

    OdgovoriIzbriši
  11. Muchas gracias Elba. De donde eres?

    OdgovoriIzbriši
  12. Ma divna je ta Barca... mislim da ćemo još koji put onamo na kavu, svi zajedno!

    OdgovoriIzbriši
  13. Ah, Španija....Barselona...tako bih željela poći tamo. Tu zemlju čarolije, talenata i šarolikosti - obavezno treba posjetiti. Divan je ovaj članak!

    OdgovoriIzbriši
  14. Испания!!! Когда уже! Жду-не дождусь:) Уверена, что всё так чудесно и супер-пупер активно, как здесь написано)

    OdgovoriIzbriši
  15. Wow, I see you are from Croatia...I am loving all your traveling pics.I am now following you, hope you can stop by and support.

    xoxo
    Maurenice
    www.villa-bisono.com

    OdgovoriIzbriši