srijeda, 18. listopada 2017.

Radionica zaustavljanja vremena - O'fotografija

Shvatila sam da ne mogu zaustaviti vrijeme koje prolazi brzo. Jednostavno izmiče i otima se kontroli. Posebno brzo prolazi kada uživam, kada radim nove stvari i kada radim nešto predivno. Prolazi nevjerojatnom brzinom kada sjednem s Bobom, s mojom prijateljicom i partnericom u projektu O'snova i kada pričamo o O'snovi i planiramo. Projekt u koji vjerujemo i zbog kojeg vrijeme brzo prolazi. Jer je lijep i priča oko njega je lijepa. Nije tajna i neće se ništa strašno dogoditi ako to i napišem.

Maja Danica Pečanić

Još neki dan smo planirale prvu radionicu, dizali web O'snove, imale važan sastanak kod Bobe u Puli oko cijelog projekta, pripremale džunglu i hranu za drugu, keramičku radionicu, kad evo nas već s održanom i trećom radionicom.


Maja Danica Pečanić


Volim ih sve, svaku na svoj način. Međutim s ovom imam poseban neki odnos. Volim ju zato što smo na ovoj zaustavljali vrijeme. Ono vrijeme s kojim se borim. I zaustavili smo ga. Fotografijama. I nisam samo ja sudjelovala u tome, i nije sudjelovalo samo nekoliko ljudi oko mene, već cijela jedna vojska predivnih ljudi. Imali su fotoaparate oko vrata i za sobom su ostavljali zvuk. 
škljoc. 
i opet škljoc. 
Zvuk koji odaje tajnu zaustavljenih trenutaka.

Maja Danica Pečanić

Maja Danica Pečanić

Na ovoj radionici smo Boba i ja  uspjele povezati sve što smo planirale i što je važno za radionicu, a ispostavilo se da sve to baš jako, jako volim. Otud i toliko uživanje i osmijeh na licu koji ne skidam već danima.

Maja Danica Pečanić

Maja Danica Pečanić

Fotografija, odnosno fotografija hrane, stiliziranje hrane i priprema jela, to je moj drive u posljednje vrijeme i mimo radionice. Ja se radujem neizmjerno kada je ljudima lijepo, na tanjuru, oko tanjura i zato uživam kada mogu složiti nešto lijepo. Volim fotogenične tanjure koji nose hranu koja je poziva na druženje. Veseli me kada pričamo o hrani, kada me netko nešto pita dok imam puna usta i kada razmjenjujemo recepte. 

Maja Danica Pečanić
S radionice ćemo ponijeti sasvim sigurno priču o sirevima i kako ih na sto i jedan način poslužiti. Mogu čak prizvati i okus deserata i pita koje smo pripremale Ana Marija Kurtela s bloga Foozdarije, naša gošća Nevena s bloga Hleb i lale i ja i koji su bili neizostavan dio setova za fotkanje te da je ručak kod Ane Marije bio prekrasna, rekla bih, intervencija, u danu. Prekrasne intervencije takvog tipa uvijek želite imati. Vjerujte mi!

Maja Danica Pečanić

Maja Danica Pečanić
Maja Danica Pečanić

I što reći na kraju, osim da i danas, tri dana nakon radionice, poželim svima poslati poruku s kojima smo bile na radionici, pitati jesi za kavu ili čašu vina, reći da vidim kako ti je ispala fotka ili ponavljati ono što smo ponavljali cijelo vrijeme, jel' da je stan u Teslinoj predivan. Na kraju, želim zapravo opet izgovoriti ono što nas je veselilo tih dana -  idemo jesti!

Maja Danica Pečanić

Hvala svima! Sve već znate!
Posebno hvala Neveni. Ne mogu vjerovati da već imamo toliko projekata koje dijelimo zajedno i što uvijek otvorena srca dolazi k nama i inspirira nas svakom rečenicom, svojom lakoćom razgovora, dijeljenja i uživanja. 
Veselim se našim zajedničkim pričama za koje znam da će ih biti. 

Maja Danica Pečanić

Nema komentara:

Objavi komentar